"Vessz el mások szolgálatában, és rátalálsz önmagadra" Ghandi

Jóga nőknek

Jóga nőknek

A női lélek mély szeglete

Mitől olyan különleges a női jóga

2022. június 14. - Babarózsa21

 91de561b0437d7411458ffdc77488b9d.jpg

 

Mondhatnám azt, hogy jógázni csak nők szoktak, de ez egyáltalán nem lenne igaz. Hiszen minden ászanát elvégezheti férfi és nő egyaránt, azaz nemre, korra, vallásra tekintve nincs határ. Az utóbbi években számos irányzat jelent meg, így ma már mindenki megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt. 

Véleményem szerint nem (csak) attól válik a jóga nőivé, hogy egy nő végzi - tapasztalatom szerint ez ettől sokkalta több és rétegeiben sűrűbb, valódibb női érzésekkel, energiákkal társul.  

Amikor először találkoztam a női jógával, azt éreztem, hogy megérkeztem és végre elkezdtem érteni azt, hogy mi és hogyan működik a testemben és a lelkemben. Túl a fizikai testünkre és a szerveinkre gyakorolt számtalan pozitív hatásán, idővel lassan elkezdi oldani, azokat az érzelmi feszültségeket, túláradó érzéseket, amelyeket az évek múlásával akár tudat alatt magunkévá tettünk, majd véglegesen elhittük önmagunkról.  

Képes voltam észrevenni, megérteni összefüggéseket és olyan érzések bújtak ki a lelkem mély szegleteiből, amelyek létezéséről azelőtt nem volt tudomásom. 

Mivel nőként hajlamosak vagyunk mások elől elrejteni az érzéseinket, mondván, ma már egyáltalán "nem divat",  hogy kimutasd mit is érzel jelen pillanatban. Nőként sokszor megtanuljuk elrejteni a valódi és legbensőbb érzéseinket, mert így akkor nem látják mások azt, hogy milyen sérülékenyek, vagy már sérültek vagyunk.  

Észrevetted már, hogy amikor számodra feszült helyzetbe kerülsz, másként kezded el venni a levegőt? Mondhatni azért, mert nem mersz létezni! Visszatartjuk azt, ami az egyik legalapvetőbb szükségletünk az élethez, ami éltet.

 

39bce70c4a8309f0dc73fbd7265af7a0.jpgA női jóga által nem csak az érzéseidnek adsz teret, de a női energiáidnak is. 

 

Felismered, hogy valóban benned is lakozik egy kibontakozásra váró energia.

Kihozod a lelked mélyéből azt, amiről sokszor csak másoktól hallunk, mert igenis létezik az a fajta női ősi erő, amely ma már a sok magadra vállalt felesleges feladat, szerep miatt nem tud jelen lenni az életedben, vagy pusztán csak egyszerűen nem mered felvállalni, mert mi történik akkor, ha bebizonyosodik, hogy erős vagy. 

Felerősíted, mert rájössz, hogy igenis hatalmas szükséged van erre, és csakis erre ahhoz, hogy önmagad lehess. Hiszen önmagunk felvállalása mindig kihívást jelent. 

Teret adsz neki, hogy te magad is elhidd és lásd, milyen is lennél a félelmeid nélkül a benned lakozó női erővel. 

Elhiszed, hogy attól, mert ilyen elemi energia lakozik benned, ettől még tudsz egy lágy, nőies nő lenni. 

Fontos lenne nőként a bennünk lévő energiáinknak teret adni, hiszen akár meglepő események, váratlan fordulatok láncolatát is elindíthatják, és ki tudja, lehet, hogy a végén rájövünk, valóban képesek vagyunk a belső erőnk felébresztésére és annak kiaknázására a női egyensúlyunk érdekében.   

 

Edina

 

Ha tetszett az írás, oszd meg a barátaiddal. Ha pedig női jógával kapcsolatban kérdésed lenne, keress bátran.

kép: pinterest

 

A bejegyzés trackback címe:

https://joganoknek.blog.hu/api/trackback/id/tr5816600392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása